SO-ME!

SoMe-konsepti workshopimme taustalla

SoMe on englantilaisen "Outsiders" yhteisön luoma toimintakonsepti, jonka tarkoituksena on lisätä avointa keskustelua sosiaalisista sekä yhteisöön ja ympäristöön liittyvistä kysymyksistä. Jokaiseen SoMe-tapahtumaan valitaan keskusteltavaksi jokin kantava teema. Seminaarimme SoMe-keskustelun teemaksi on valittu: "Reframing mental distress as a possible transformation process" eli tarkoituksena on määrittää mielen kärsimystä uudelleen, lähtökohtanaan positiivinen, muutosprosessin näkökulma.

Käytännössä SoMe tarkoittaa sitä, että sosiaalisen median maailmasta tutut toimintamallit tuodaan ihmisten väliseen, kasvokkain tapahtuvaan kohtaamiseen.

SoMe -keskustelussa vapaaehtoiset luovat itsestään "profiilin", jossa kertovat lyhyesti itsestään ja etenkin siitä aiheesta, mistä ovat halukkaita ja valmiita kertomaan ja jakamaan kokemuksia toisen kanssa kasvotusten.

Profiilikuvauksen perusteella kuka tahansa seminaarin osallistuja voi kiinnostua kuulemaan lisää ja jakamaan omia kokemuksiaan aiheesta. Tämä tapahtuu joko pienissä ryhmässä tai kahden kesken, siihen varatussa "Chat Roomeissa", juttunurkkauksissa.

Kun kokemuksia on hetken aikaa jaettu, voi omista ajatuksistaan "twiitata" lyhyesti "seinälle" eli jakaa oivalluksensa, kommenttinsa lyhyesti tapahtumapaikan seinälle kiinnitettyihin alustoihin.

Seminaarin on samalla osa kansainvälisen #EmergingProud2018 -päivän tapahtumia, joita järjestetään tänä samana päivänä ja samalla teemalla ympäri maailmaa. Näiden tapahtumien tarkoitus on laajentaa vallitsevia käsityksiä mielen kriiseistä sekä herättää keskustelua ihmisen kohtaamisesta ja hoitamisesta kriisinsä keskellä ja sen jälkeen.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Jos haluat tulla vapaaehtoiseksi mukaan kertomaan omista kokemuksistasi, tulosta profiilipohja alta, täytä se ja tuo mukanasi seminaariin!